Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
Kundpaket
App, internetbank och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Händelser i livet
Bli privatkund

Vanliga frågor om lånelöfte

Innan du skriver på kontraktet – ansök om bolån

När du hittat en bostad och vunnit budgivningen behöver du ansöka om bolån innan du skriver på kontraktet. Vi gör då en bedömning av bostaden du vill köpa och slutgiltigt beviljar ditt bolån.

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1.000.000 kronor, till 5,94% ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 2023-09-22), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta 6,11%.

  • Första månadsbetalningen inklusive amortering, exklusive uppläggningsavgift, är 6.617 kronor. Sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1.675 kronor.

  • Totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2.488.375 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, uppläggningsavgift 900 kronor och digital avisering. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.

3 månaders gratis premie på personförsäkringar

Till och med 30 november 2024 får du som tecknar personförsäkringar i samband med att du tar bolån hos oss gratis* premie de tre första månaderna på följande försäkringar:

  • Livförsäkring
  • Sjukförsäkring kort och lång
  • Sjukkapitalförsäkring

* Ordinarie premie beror på ditt försäkringsbelopp och din ålder.
Sparbanken Sjuhärad är försäkringsförmedlare. Försäkringsgivare är Swedbank Försäkring AB.

Räkneexempel Överbryggningslån*

  • Ett överbryggningslån kan erbjudas under tiden mellan köp av en ny bostad och försäljning av den befintliga bostaden om max sex månader. Återbetalas i sin helhet senast per frånträdesdagen av befintlig bostad. Erbjudandet gäller efter sedvanlig kreditprövning.

  • Ett lån på 1.000.000 kronor med en exempelränta på 6,55% (rörlig 2023-09-22) som betalas tillbaka vid frånträde, aviseringsavgift 0 kronor, uppläggningsavgift 900 kronor, ger en effektiv ränta på 6,95%.

  • Totalt belopp att betala under lånets löptid: 1.005.458 kronor. Antalet betalningar är en (1).

Prata bolån med oss

Det är mycket att tänka på när du köper bostad. Ring oss så hjälper vi dig. 

Kund i banken: 033-16 65 00
Logga in och aktivera telefontjänst

Inte kund i banken: 033-16 65 00
Hitta ditt närmaste kontor

Ansök om lånelöfte

Ansök om lånelöfte och få svar direkt.