Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
Kundpaket
App, internetbank och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Händelser i livet
Bli privatkund

55 plus – Lev livet hela livet

Vid dryga 50 år står du mitt i livet och har säkert - precis som många andra - drömmar och idéer om vad du vill göra och ha ut av livet. Både under den tid du tänker fortsätta arbeta och den dagen du väljer att gå i pension.

Leende äldre par fikar med släkten ute i sommarträdgården

För att få både tid och ekonomisk möjlighet är det bra att planera i god tid och göra dina egna prioriteringar. Det handlar inte bara om att planera att köpa och äga saker utan framför allt att inspirera dig själv och ha något att längta till. Prata också med andra, du kommer att upptäcka att du inte är ensam med dina funderingar.

Och du: Kom ihåg att också leva livet här och nu.

Bra att veta och tänka på

 • 50 procent av lönen vid pension?

  Idag får alla ta ett större ansvar för sin framtida pension. Därför är det viktigt att du sätter dig in i hur det funkar och hur du själv kan påverka din pension. Gör pensionsprognosen på minpension.se.

 • Lägre skatt om du jobbar efter 67

  Visste du att du betalar mindre i inkomstskatt om du fortsätter att arbeta när du fyllt 67? Läs på pensionsmyndigheten.se.

 • Sälja eller starta företag?

  Har du drivit företag i många år och vill avveckla dig själv från det eller har du nu fått tiden och idéerna till att starta ett? Oavsett fas i ditt företagande kan det vara bra att få vägledning om hur du ska göra. Du hittar våra bästa tips på starta eget företag och sälja företag.

 • Trappa ner din arbetstid?

  Tänk då på att kolla upp hur det påverkar din pension, både den allmänna, det du sparar själv och det du får i tjänstepension. Kanske har du även förmåner i ditt kollektivavtal som gör det enklare att trappa ner. Kolla med din chef eller HR-avdelning.

 • Spara till dina drömmar

  Drömmer du om att få mer tid till resor, din hobby och familj? Kanske vill du bygga om hemma eller köpa fritidshus. Sätt mål för dina drömmar och gör en budget. Våra bästa tips för hur du gör en budget.

 • Fullmakter

  Vem som helst kan ha behov av hjälp ibland. Att i förväg ha ordnat så att en god vän eller nära anhörig har fullmakt att till exempel hämta mediciner, betala dina räkningar eller företräda dig i ditt bolag är en trygghet när något händer. Ta reda på mer om fullmakter.

Det här kan vi hjälpa till med

Spara

Månadsspara till pensionen och annat, hellre lite men regelbundet. Tänk också på att anpassa ditt sparande efter hur lång tid det är kvar tills du ska använda det. Hitta det sätt att spara på som passar dig och dina mål.

Trygghet

Vi hjälper dig med liv- och sakförsäkringar. Och du kan få råd om familjejuridik, till exempel testamente, arv & gåva.

Generationsskifte

Planerar ett ägarskifte i ditt företag eller har andra stora tillgångar? Då kan det vara bra att skaffa sig en överblick på hur det går att göra på ett smidigt sätt.

Annat boende

Vi reder ut hur det funkar att köpa/sälja, lägga bud, söka bolån, kontantinsats, amortera & skatta för reavinsten.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Välkommen att ringa eller kom in på ett kontor så hjälper vi dig.