Hoppa till textinnehållet

Vi tycker det är viktigt att samhället utvecklas på ett hållbart sätt. Därför vill vi hjälpa människor och företag att göra hållbara val. För att uppmuntra ett mer miljövänligt boende erbjuder vi ett extra avdrag på 10 räntepunkter på ditt bolån om din bostad uppfyller något av kriterierna nedan. Avdraget görs efter du fått din individuella bolåneränta.

Så fungerar Gröna bolånet

Vem kan ansöka om Gröna bolånet?

Oavsett om du ansöker om nytt bolån, flyttar dina bolån till oss från annan bank eller redan har dina bolån hos oss, kan du ansöka om Gröna bolånet. Förutsättningarna är att din bostad uppfyller något av följande:

Hur gör jag som redan har bolån i Sparbanken Sjuhärad?

  • Kontrollera att din bostad uppfyller kriterierna.
  • Fyll i nedan formulär för ansökan om det Gröna bolånet.
  • Inom 24 timmar efter att du skickat in ansökan får du ett meddelande i din internetbank. Svara på det meddelandet och bifoga giltigt intyg.

Hur gör jag som ska ansöka om ett nytt bolån eller flyttar mina bolån från annan bank?

Räkneexempel grönt bolån

  • Ett lånebelopp på 1.000.000 kronor, till 5,04% ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 2023-02-20 med 0,10% avdrag), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta 5,17%.
  • Första månadsbetalningen inklusive amortering, exklusive uppläggningsavgift, är 5.857 kronor. Sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1.674 kronor. 
  • Totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2.263.000 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, uppläggningsavgift 900 kronor och digital avisering. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.

Behöver du hjälp?