Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
Kundpaket
App, internetbank och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Händelser i livet
Bli privatkund

Spara och Slösa har blivit musikal!

Musikalen Spara och Slösa

Listan på odödliga musikaler kan göras lång. Nu har även Sparbanken Sjuhärad en helt egen uppsättning. Med karaktärerna Spara och Slösa i huvudrollerna. 

På högstadiet är Ung ekonomi en given del av undervisningen. Men privatekonomi är inte bara för tonåringar. Att tidigt förstå pengars värde tror vi är viktigt även lägre ned i åldrarna. Som hur man får sin veckopeng att räcka eller vad saker man tar för givet i vardagen faktiskt kostar.

Under 2022 bjöd vi in alla tredjeklasselever i Borås stad för att se vår egen musikal på Sagateatern. Förutom gedigna sång- och skådespelarinsatser bjöds eleverna på spartips och pengasnack som de lär ha nytta av framöver.

Satsningen var uppskattad och resultatet lyckat, så därför är det extra roligt att det blivit en favorit i repris i år. Under vecka 39 spelades musikalen för fullt på Sagateatern i Borås och snart kommer den också till Svenljunga och Mark. Dessutom kommer eleverna få jobba med priser och kostnadsmedvetenhet i klassrummen.

- Det behöver inte vara tråkigt att prata om pengar. Tvärtom! Det tycker jag att vi visar med musikalen med tanke på hur många skratt det är i salongen. Det är jätteroligt att se glädjen och engagemanget hos barnen och kan vi samtidigt skicka med ett frö till en tanke om sparsamhet är vi väldigt nöjda, säger Ingrid Aronsson - Projektledare Samhällsengagemang på Sparbanken Sjuhärad.

Musikalen Spara och Slösa
Musikalen Spara och Slösa
Musikalen Spara och Slösa

Ekonomi i skolan

Ekonomi i skolan – se vår film!