Meny
Kontor och öppettider
Samhällsengagemang
Hållbarhet
Utbildningar och projekt
Sponsring
Finansiell information

Samhällsengagemang

Mer än en bank

När det går bra för Sjuhärad går det bra för sparbanken. När det går bra för sparbanken går det bra för Sjuhärad. Det som kanske låter krångligt till en början är faktiskt inte så svårt att förstå. För det sammanfattar det positiva kretslopp som skapas genom sparbanksidén. 

Med en stark lokal sparbank kan överskottet komma invånarna till gagn. Inte minst genom generösa återinvesteringar genom vår majoritetsägare Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. Och när goda idéer kan bli verklighet är det betydelsefullt för Sjuhärad.

En högskola i akademisk framkant, ett inkluderande föreningsliv och ett starkt näringsliv betyder att just den här platsen blir bättre att leva på och verka i. Det skapar framtidstro, välmående, arbetstillfällen och trygghet. Vi är stolta men framför allt ödmjuka över att vara med och bidra till det. Men vad banken gör spelar faktiskt mindre roll. Den allra viktigaste för att det här ska fungera är faktiskt du. 

Tack vare att du väljer att vara kund hos oss gör dina pengar nytta här där du bor. Vi tackar för det förtroendet och lovar att förvalta det på bästa sätt. Det är också dina idéer som utvecklar Sjuhärad. Som företag med idéer, privatpersoner med drömmar eller föreningar med ambitioner. Har du en idé som utvecklar Sjuhärad? Hör av dig till oss så kanske vi kan se till att det faktiskt kan hända. Det är precis vad det innebär att vara mer än en bank.

Den allra viktigaste för att det här ska fungera är faktiskt du!

Ung ekonomi

Ung ekonomi

Vi vill ge barn och ungdomar ökade kunskaper och förståelse för hur de genom olika val kan påverka sin privatekonomi - både nu och längre fram i livet. Våra föreläsningar för skolor och föreningar är kostnadsfria.

Seniorpar

Digital säkerhet

Samhället blir mer och mer digitalt och utvecklingen öppnar upp för nya möjligheter. Samtidigt kan det kännas svårt att hänga med. I takt med digitaliseringen har tyvärr också bedrägerierna ökat. Och dom fortsätter att öka.

Barista som hänger på disken med en ipad i handen

Lokalt ägande ger lokalt stöd!

Majoritetsägare i banken är Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. När banken går med vinst får ägarstiftelsen årlig utdelning. Det är dessa pengar som stiftelsen sedan kan återinvestera i bygden och stötta idrottsliv, kultur, näringsliv, utbildning och forskning.

Tre personer kramar varandra och ler mot kameran - en äldre herre och en dam samt en yngre kvinna

Sponsring

Vi har en lång tradition av att vara sponsor till det svenska föreningslivet. Vår fokus är främst samarbeten med organisationer som jobbar med barn och ungdomar. Om ni söker sponsorer är ni välkomna att kontakta ett av våra bankkontor.

Barista som hänger på disken med en ipad i handen

Sparbankshjärtat

Att vi stöttar föreningslivet i Sjuhärad är ingen hemlighet. Oftast bygger det på att föreningarna själva hör av sig om en idé eller ett projekt. Men ibland förekommer vi. Sparbankshjärtat är vårt sätt att låta medarbetarnas engagemang synas.

Sparbanken Sjuhärad har ett unikt samhällsuppdrag. Här finns ett grundmurat engagemang för lokalsamhället, som manifesteras olika sätt. Förhoppningsvis är det något som våra kunder märker. För vi som jobbar här brinner lite extra mycket för vårt uppdrag.

Mer än en bank - Annons

Borås 400 år!

Vi har gjort en film om hur Sparbanken Sjuhärad varit med och utvecklat Borås - byggnaderna vi gjort möjliga, mötesplatserna vi skapat, skulpturerna och konstverken.

Borås 400 år

Samarbete som gynnar hela bygden

Samarbetet mellan Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, Sparbanken Sjuhärad och Borås Stad har pågått i flera år. Inför Days of Knowledge 2019 togs det fram en film för att ge några goda exempel på hur parterna samverkar och tillsammans arbetar för att stärka och utveckla bygden.

Högskola

Vi har släppt magasin – om sparbanksidén!

Som lokal sparbank har vi det unika uppdraget att ge tillbaka av vår vinst till Sjuhärad. Det vill vi berätta mer om. Därför har vi lanserat ett magasin tillsammans med vår ägarstiftelse. För att dela med oss av några av alla idéer som utvecklar Sjuhärad. Och det som gör oss till mer än en bank. 

Magasinet