Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
Kundpaket
App, internetbank och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Händelser i livet
Bli privatkund

Nyhetsbrev Nyckelkund

Mars 2024

Glad påsk – här kommer årets första nyckelkundsbrev!

Fågelkvitter och ljusare dagar. Dessutom står påsken för dörren. Vårtecknen omkring oss är många just nu och här kommer ett till. Årets första nyhetsbrev till dig som är Nyckelkund.

I det här brevet kan du läsa om sparande, vad som menas med Sparbankseffekten och hur du är med och gör skillnad i skolan. Plus massor av annat förstås. Trevlig läsning – och glad påsk!

Påsk
Hållbarhet

Nu kan vi redovisa Sparbankseffekten!

I slutet av förra året berättade vi om vår nya satsning Sparbankseffekten. Den gick i korta drag ut på att föreningar kunde få 250.000 kronor för energieffektivisering av sin anläggning. En vinst både för föreningens plånbok och för miljön. Vi fick massor av ansökningar, betydligt fler än vad vi hade räknat med. Därför bestämde vi oss för att skjuta till extra pengar. Från 5 miljoner som var tanken till drygt 5,7 miljoner.

Vi vill lära 18-åringar om pengar!

Vi har i många år träffat åttondeklassare och pratat om pengars värde, som en del av skolans läroplan, i samarbete med våra fyra kommuner. Men vi vill göra mer. Därför har vi nu utökat vår satsning på att sprida kunskap om sparsamhet och privatekonomi till gymnasiet.

Ung ekonomi
Nyinflyttade

Vad gör du med skatteåterbäringen?

Deklarationen för 2023 är utskickad och i år kommer mer pengar än vanligt tillbaka som skatteåterbäring. Anledningen till det är bland annat att många haft högre kostnader för lån under året samt att reseavdraget har justerats.

Hör du till dem som får tillbaka pengar i år? I så fall kanske det finns möjlighet att spara en del av pengarna som buffert? Så att du kan uppfylla dina framtidsdrömmar.

Missa inte de här avdragen när du deklarerar

  • Om du har sålt din bostad under 2023 behöver du deklarera för det. Men det finns flera saker som du kan dra av från försäljningspriset. Och du kan också få uppskov på vinsten.
  • Har du sålt aktier eller fonder med vinst men också sålt aktier eller fonder med förlust? Då kan du använda förlustbeloppet för att kvitta mot eventuell vinst för att på så sätt minska skatten. 
  • Skattereduktionen är 30 procent för ROT och 50 procent för RUT. Sammanlagt kan du dra av max 75 000 kronor per år.
TIPS!

Orange kuvert – snart i din brevlåda

Tillhör du de som inte ens öppnar pensionskuvertet? Du är inte ensam, många upplever att pension är jobbigt att ta tag i. Men vi hjälper dig gärna, oavsett om du vill börja spara till pensionen, få råd om placeringar eller flytta din pension. Ring och prata pension med oss!

Dad looking at a laptop together with his kids

Tips!

Hitta alla årsbesked inför deklarationen

När du är inloggad i appen eller internetbanken och trycker på Dokument – Översikt kan du söka fram alla dina årsbesked och kontrolluppgifter från oss. Under Dokumentinställningar kan du välja att få en kopia på årsbeskeden i brevlådan. 

Glömt PIN-koden på ditt kreditkort? Så hittar du den!

I appen kan du enkelt se vad du har för PIN-kod, både för bankkort och kreditkort. Klicka på ”Kort” i menyn, välj aktuellt kort och under rubriken ”Hantera kort” kan du sedan välja att visa PIN-kod.

Kolla in våra bästa spartips

Ett långsiktigt sparande skapar trygghet! Genom att börja spara idag kan du uppfylla dina drömmar! Få fart på ditt sparande – vi hjälper dig med ett upplägg!

Bli svårlurad

Gör det svårare för bedragarna att luras. Läs våra tips och blir mer svårlurad! Vi har gått ihop med Sveriges banker för att tillsammans sprida kunskap om hur du och dina närstående kan skydda er.

Följ oss på sociala medier

Facebook

På Facebook delar vi med oss av tips och idéer som underlättar i din vardag. Här får du också hänga med på händelser på och utanför banken.

Instagram

På Instagram vill vi inspirera till kloka val när det gäller din ekonomi. Det blir också en hel del besök på olika events och kundträffar.

LinkedIn

Vill du också jobba på Sparbanken Sjuhärad? Då borde du följa oss på LinkedIn. Här berättar vi om vardagen som anställd på banken, och lite annat såklart.