Hoppa till textinnehållet

Elstöd

Swedbank har av Försäkringskassan fått i uppdrag att genomföra utbetalningar av elstöd. Utbetalningarna sker via Swedbanks utbetalningssystem. 

Årstider

Försäkringskassan har huvudansvaret för uppdraget att betala ut elstödet till de privatpersoner som är berättigade till det. Swedbank genomför själva utbetalningen.

Utbetalningen - så går det till

  1. Utbetalningen sker successivt från och med den 23 februari 2023. 

  2. Om du är mottagare av elstöd och vill få pengarna tidigt insatta på ditt bankkonto, oavsett bank, behöver ett konto finnas anmält i Swedbanks kontoregister senast den 13 februari. Det går att anmäla konto efter det datumet men då kommer utbetalningen senare. Du behöver inte vara eller bli kund hos Swedbank för få elstödet utbetalt. Du som får allmän pension från Pensionsmyndigheten behöver inte göra något, du får pengarna till ditt konto som du brukar få pensionen.

  3. Kontrollera att du har anmält bankkonto i vårt kontoregister. Där går det även att lägga in eller ändra bankkonto för utbetalning av elstödet.. 

  4. Om inte ett konto finns registrerat i kontoregistret skickas en utbetalningsavi ut.

Frågor som besvaras av Försäkringskassan

Följande frågor om utbetalningen besvaras av Försäkringskassan. Mer information om elstödet finns på www.forsakringskassan.se/elstod.
  • När får jag min utbetalning?
  • Hur stort belopp får jag?
  • Varför får jag inget elstöd?
  • Går det att få pengarna i förväg?
  • Det har blivit fel med min utbetalning, hur gör jag?

Frågor och svar om Swedbanks kontoregister

Frågor och svar om inlösen av avi