Meny
Kontor och öppettider
Samhällsengagemang
Hållbarhet
Utbildningar och projekt
Sponsring
Finansiell information

”Underbart sätt att inspirera”

- Ingrid Aronsson, Ambassadör Ung ekonomi

Att Ingrid brinner för att sprida kunskap om ekonomi råder det inga tvivel om. Utöver sitt engagemang i Ung ekonomi arbetar hon även med Ung Företagsamhet - ett initiativ som låter gymnasieelever testa att starta och driva företag.

Ung Ekonomi

Berätta om din första kontakt med Ung ekonomi

- När arbetet med Ung ekonomi skulle påbörjas på Sparbanken Sjuhärad utannonserades en tjänst som ambassadör för initiativet. Jag var redan engagerad sedan min tidigare roll på Företagskontoret och brann lite extra för att lära unga om pengar. Jag sökte – och fick det!

Vad tycker du är det bästa med initiativet?

- Det arbetet som Swedbank och sparbankerna gör kring Ung ekonomi är helt fantastiskt och jag är oerhört stolt över att få möjligheten att vara en del av arbetet. Det är så bra att detta är en del av vårt samhällsengagemang och att vi tar ett samhällsansvar tillsammans genom att föreläsa runtom i landet för barn och ungdomar. Det är ett underbart sätt att inspirera dem och skapa medvetenhet till en hållbar och sund vardagsekonomi.

Läs hela intervjun med Ingrid och mycket annat här

Åtta år - citat

Åtta år med Ung ekonomi

- så inspirerar vi unga till en sund och hållbar privatekonomi!

Ungdomar

Vem lärde dig hur ekonomi funkar? De flesta minns kanske inte exakt. Du kanske hade turen att ha vuxna runt dig i vardagen som kunde hjälpa till, andra hade kanske en engagerad lärare i samhällskunskap.

Att förstå vikten av ordning och reda i sin privatekonomi är något som är nödvändigt för alla för att skapa trygghet i livet. Ändå var det inte förrän 2011 som det blev ett obligatoriskt ämne i skolan, och därmed möjligt för just alla att lära sig. Det är där vi kommer in i bilden.

Utifrån den kunskap och erfarenhet medarbetarna på Swedbank och i sparbankerna har började vi erbjuda kostnadsfria föreläsningar till skolungdomar. Syftet var då, som nu, att öka kunskapsnivån och ge inspiration kring hur man, genom medvetna val, kan påverka sin ekonomi.

Ungdomar

Läs mer!

Läs mer om Swedbanks och sparbankernas initiativ Ung ekonomi