Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Företagsjuridik
Internetbank, app och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Din verksamhet
Bli företagskund

Bättre Affärer – december 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Ny standard för betalningar i Sverige

Cash Management: Anette och Silje
Anette Ryrlén och Silje Fossum

I ett samarbete mellan de sex största nordiska bankerna planerar vi för att modernisera, standardisera och förbättra den svenska infrastrukturen för betalningar. Det betyder att vissa tjänster och produkter kommer att fungera annorlunda jämfört med hur de fungerar idag.

Du läser hela artikeln om den nya standarden här!

 

Christer Olausson

Vår webb får ny design!

Den 6 december kommer vår webbplats sparbankensjuharad.se att lite se annorlunda ut. Då är det premiär för vår nya webb! Fokus är att anpassa sajten fullt ut för dig som kund.

Hållbarhet

Sparbankseffekten – en lokal satsning med många vinnare

Vill din förening investera i energieffektiviserande åtgärder? Då kan du söka stöd genom oss!

Sparbankseffekten är en satsning från Sparbanken Sjuhärad tillsammans med vår ägarstiftelse. Vi vet att föreningslivet just nu kämpar med ökande kostnader kopplat till energiförbrukning. Samtidigt behöver vi öka takten när det gäller hållbar omställning, för planetens skull. Genom Sparbankseffekten vill vi hjälpa till med både och.

Därför kan din förening få upp till 250.000 kronor i stöd för hållbar omställning. Åtgärder som sänker både föreningens kostnader och energiförbrukningen. Ansök redan idag! Ansökningsperioden är öppen till och med den 31 januari. 

Two colleagues planning in front of a computerr+

Nya lagar och regler att ha koll på

Varje nytt år brukar föra med sig lagändringar och nya bestämmelser. Så blir det också det här året. Här listar vi några av de förändringar som kan beröra dig.

Kvinna med glasögon skriver på en whiteboard

Tips inför årsskiftet

Nu närmar vi oss ett nytt år med allt vad det innebär. Här får du tips på vad som är bra att titta extra på inför årsskiftet.

Minska ditt resultat och satsa på framtiden

Kommer du att göra ett bra resultat i år? Då har du ett angenämt problem att lösa: Hur ska du hantera överskottet? Ett bra sätt kan vara att ge ditt pensionssparande en extra skjuts. Passa på – bädda för en tryggare framtid när det är som enklast.

Man in office holding glasses

Tips

Årsbeskeden kommer i internetbanken

Bokföringsavin, med de avgifter företaget har betalat för olika banktjänster, engagemangsbesked och andra årsbesked distribueras digitalt och kommer att finnas i internetbanken från januari och februari 2024.

Därför ska du samla ihop dina betallösningar

Du gör det enklare både för dig och dina kunder om du samlar allt som har med betalningar att göra på ett ställe. Här listar vi fördelarna.

Intresserad av räntan?

Swedbank gör regelbundet analyser av svensk och internationell ekonomi. De handlar om räntor, konjunkturer, hållbarhet, valutor och mycket annat. Allt finns samlat här. Varsågod att ta för dig.

Håll koll på löneutbetalningen i december

Vill du att lönerna till de anställda ska betalas ut före jul, senast fredagen den 22 december? Då behöver du vara ute i god tid. Här hittar du datumen då filer och godkännande måste vara banken tillhanda för att utbetalningarna ska fungera.

Tidigare nummer

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du alla tidigare nummer av Bättre Affärer.