Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Företagsjuridik
Internetbank, app och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Din verksamhet
Bli företagskund

Bättre Affärer – juni 2024

Skärmsäker Åhaga

Stort intresse när digital brottslighet stod i fokus

Den 20 maj anordnade Sparbanken Sjuhärad en helkväll om digital säkerhet på Åhaga i Borås. Målgruppen var företag och att över 200 personer kom säger något om intresset för frågan.

Sommaren är högsäsong för bedragare

Antalet bedrägerier mot företagare ökar. Bedragarna utnyttjar det faktum att sommarvikarier ofta har sämre koll på rutiner och säkerhet. 

– Bäst skydd har de som förstår riskerna, är vaksamma och har kontrollprocesser på plats, säger vår bedrägeriexpert Therese.

Två män står och jobbar vid ett skrivbord
Female standing in office

Tips inför kommande ägarskifte

Att överlämna företaget, gården eller skogen till en ny ägare behöver varken vara uppslitande eller komplicerat. Men det är viktigt att välja tidpunkt och tillvägagångssätt med omsorg. Här får du tips på vad som är bra att tänka på.

Kollegor står och pratar mellan möten

Därför kan en tydlig företags­kultur göra er till vinnare

Vill ni bli framgångsrika i er bransch? Ge bolaget en stark identitet – och bevara den i takt med att ni växer. 

Tips

Klimatpremie för lätta ellastbilar

Sedan den februari i år finns en klimatpremie för lätta lastbilar som drivs med el. Motsvarande klimatpremie finns sedan tidigare för vissa tunga lastbilar och miljöarbetsmaskiner.

Har du idéer kring miljön? Sök stöd från Klimatklivet

Nästa ansökningsomgång för 2024 är den 3-11 juni. Du kan söka investeringsbidraget för alla idéer som syftar till att minska belastningen på miljön. Ansvaret för Klimatklivet har Naturvårdsverket och landets länsstyrelser.

Anslut ditt affärssystem

Genom att ansluta ditt affärssystem till oss förenklar du din bokföring och dina betalningsrutiner. Du sparar tid, får bättre kontroll och underlättar din vardag för företaget.

Följ oss på sociala medier

Facebook

På Facebook delar vi med oss av tips och idéer som underlättar i din vardag. Här får du också hänga med på händelser på och utanför banken.

Instagram

På Instagram vill vi inspirera till kloka val när det gäller din ekonomi. Det blir också en hel del besök på olika events och kundträffar.

LinkedIn

Vill du också jobba på Sparbanken Sjuhärad? Då borde du följa oss på LinkedIn. Här berättar vi om vardagen som anställd på banken, och lite annat såklart.

Tidigare Bättre Affärer

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du tidigare nummer av Bättre Affärer.