Meny

Sjuhäradsformeln

Vilka vi är, hur vi tänker och arbetar

Fontänen i Stadsparken

Vår Sjuhäradsformel är utvecklad av bankens alla medarbetare och fungerar som en guide i vår vardag. Den sammanfattar vilka vi är, hur vi tänker och hur vi arbetar. Klicka på respektive del för att läsa mer om vad den innebär, och för att se exempel på detta från verkligheten.

Anpassningsbar

Vi anpassar oss efter vår omvärld

Att vara anpassningsbar handlar om att vara flexibel och mångsidig. Har man funnits sedan 1831 är man en mästare på anpassning. Därför kan vi agera fort och anpassa oss till en föränderlig verklighet. Det är något vi ska nyttja.

Seniorpar
Kundmöte

Korta beslutsvägar

Vi skapar mer tid för det vi gör allra bäst

Vi arbetar efter devisen att hantera frågor där de uppstår. Vi litar på varandra, på våra olika kompetenser och förmåga att fatta rätt beslut.

Långsiktighet

Vi är långsiktiga i en föränderlig omvärld

Bankaffärer är långsiktiga i sin natur, och det är de återkommande affärerna som skapar verkligt värde och leder till resultat över tid. Det är därför avgörande att vi tänker och agerar långsiktigt.

Friidrott
Kundmöte

Mervärde

Vi drivs av att överträffa förväntningar

Att ha nöjda och lojala kunder är en förutsättning för vår framgång och utveckling. Vi ska veta vad våra kunder behöver, ibland även före kunden vet det själv. På så sätt överträffar vi förväntningar och bygger lojala och långsiktiga kundrelationer.

Vårda varandras kunder

Vi bryr oss om varandra och varandras kunder

Vi bidrar alla till ökad kundnytta genom våra olika kompetenser och erfarenheter. När kundens bästa är i fokus spelar hierarkier och kundansvar en sekundär roll.

Kvinna med textilier
Boråsbilder

Lokal förankring

Vi drivs av Sjuhärads utveckling

Vår roll som lokal sparbank gör oss unika. Vi känner Sjuhärad och de som bor här – på riktigt. Kanske hejar vi fram samma lag och går till samma frisör. Samtidigt som vår lokala kännedom gör det enklare för oss att förstå och hjälpa våra kunder så ställer vår position som lokal sparbank krav på oss att vi tar ansvar för hela bygden.

Sunda affärsbeslut

Vi tänker alltid lite längre – och realistiskt

Det är lätt att ha bråttom och fatta ogenomtänkta beslut. Utan eftertanke riskerar genväg att bli senväg. Vi försöker alltid se bortom den snabba förtjänsten och fokusera på mer långsiktigt värde och resultat. Och det kräver eftertanke.

Mer än en bank - Sunda affärsbeslut