Hoppa till textinnehållet

Företagande

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på ditt företag och entreprenörskap. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Få tips om hur du kan skapa dig en bättre framtid!

Råd och tips i coronatider

Redan innan covid-19 var det mycket som gjorde framtiden svår att överblicka som företagare och idag finns det ännu fler utmaningar för många. Ta del av vår tips om vad du kan göra för att stå bättre rustad i en turbulent värld.

Three persons in a discussion at a café.

Starta företag

Vad har framgångsrika entreprenörer gemensamt?

Finns det en (1) ideal entreprenörsprofil?

Meeting with laptops

Tips till dig som vill starta eget

Hör du till dem som går i tankar på att starta eget? Här guidar vi dig om vad som krävs för att komma igång.

Woman sitting barefoot on steps.

Att bygga bolag

Även om varje entreprenörsresa är unik finns det generella faser som många bolag går igenom.

Man with earmuffs in linen factory - small business.

Driva och växa

Läge för e-handel?

Är du företagare och ännu inte har kommit igång med din e-handel, är denna stund den bästa. Här får du tips inför att komma igång.

Meeting in a workplace

Fråga Swedbank

I programmet förklarar vi varför man bör ha juridiska avtal som företagare och hur man kan tänka om sin pension.

kan du ställa om företaget

Några satsar på e-handel. Andra fokuserar på närområdet. I coronans spår föds nya idéer för att hålla företag igång. Vår expert ger tips på hur man gör för att ställa om i kristider.

Woman in the city holding a coffee mug.

Vanliga bedrägerier mot företagare

Vi har listat tre vanliga bedrägerier – och berättar hur du kan skydda dig!

Business people looking at chart on a laptop.

Därför ska du med i en a-kassa

Är du med i en a-kassa? Här förklarar vi hur a-kassa kan ge småföretagare trygghet om de skulle tappa sin försörjning. 

Man in the city holding mobile phone.

kan du ta betalt ett snabbt och enkelt sätt

Smidigt för både dig och den som betalar. Samtidigt som du behöver  lösningar som gör det lätt att göra avstämningar och ger överblick på dina kassaflöden. Det kan låta enkelt men hur fungerar det i praktiken?

Swedbank plånbok

Trygga din pension

Företagare behöver ta eget ansvar för sin pension. Genom att bättre sätta sig in i hur pensionssystemet fungerar, kan du få bättre marginaler som pensionär.

Man and woman in the city.

Att lämna över ägandet

Det finns olika skäl till varför man inte längre ska vara företagare. Hur vägen dit ska se ut är beror på vad som ska hända med bolaget: Ska det säljas? Är det ett generationsskifte på gång? Ska delägare eller personal ta över, eller ska företaget avvecklas? Här får du tips på vad du behöver tänka på.

  Skog och lantbruk

Tips till dig som lantbrukare

Äger du eller funderar på att ta över en gård? Här är våra bästa tips på hur du gör. 

 

 

Nyhetsbrev

Bättre Affärer Skog och lantbruk

Farmer man in front of cows

Förädling av gårdens produkter

Inspireras av tre lantbrukare som har valt att förädla sina produkter på gården. De har satsat friskt, jobbat hårt och dragit nytta av suget efter närproducerat.

Köpa hästgård? Tänk det här!

Att skaffa häst är för många en dröm. Men kostnaderna för att driva en hästgård kan vara högre än man tänkt. Att skaffa sig en uppfattning om alla kringkostnaderna innan ett köp är därför en god idé.

Försäljning av gårdsprodukter

Intresset för lokalproducerat är stort. Läs tips om hur du kan komma igång med gårdsförsäljning. En bra start är att ha en plan för vem som ska köpa dina produkter, hur de hittar dig och hur du kan ta betalt.

Hur går det för svenskt lantbruk?

I Lantbruksbarometern Höst 2020 svarar lantbrukarna att de upplever att svenska konsumenter fortsatt har ett starkt förtroende för svenskt lantbruk.

v

Prata med en av våra skogs- och lantbruksspecialister

Som kund hos oss får du tillgång till kompetens inom juridik, ägarskifte, försäkrings- och pensionslösningar, finansiering och placeringar.

Hållbarhet

Att ställa om till hållbart - 10 tips

Många företag arbetar idag aktivt med sin miljöomställning för att göra företaget mer hållbart. Vad är de första sakerna att fokusera på? Här får du tips.

Vad ska man som företag tänka vid klimatkompensering?

Hur går det till att klimatkompensera och vad ska man tänka på?

Därför kan det vara lönsamt för företag att vara hållbara

Att ha ett syfte utöver att tjäna pengar kan bli en lönsam affär. Enligt undersökningar tenderar sådana bolag att ha både lojalare kunder och högre lönsamhet.

Ett hållbart kiselpreparat i kampen mot diabetes

Med sitt nedbrytbara kiselpreparat hoppas Sigrid Therapeutics kunna revolutionera diabetesvården och göra den mer skonsam.

Två manliga och två kvinnliga forskare på Sigrid Therapeutics inom medicinsktekniska preparat för att förebygga diabetes

omvandlas spillvärme från värmeverk till elektrisk energi

Med kollegorna på Againity AB förverkligade David Frykerås sin dröm om en mer effektiv energianvändning.

Foto: Maskin som omvandlar spillvärme i värmeverk till elektrisk energi

K2A - först i världen med gröna aktier

Redan från början låg fastighetsbolaget K2A:s fokus på hållbarhet. 2020 blev företaget det första bolaget i världen att klassificera sina aktier som gröna.

A couple on an open house

Vill du veta hur Swedbank arbetar med hållbarhet?

Vi har samlat information om vårt hållbarhetsarbete på vår webbplats Swedbank.com. Här kan du läsa om policys och riktlinjer, om resultat och uppföljning, och om hur ansvarsfulla affärer är en så viktig del av vårt hållbarhetsarbete.

Smiling business woman talking in mobile

  Ung företagsamhet

startar du UF-företag

Att kreativitet och uppfinningsrikedom bubblar bland unga råder det inget tvivel om. Genom Ung Företagsamhet får elever en chans att under skoltid omsätta sina idéer till företagande. Läs om hur man kommer igång och inspireras av andra UF-företagare.

 

Three women window shopping.

Våra experter svarar på företagarfrågor

Undrar du hur det funkar med regeringens stöd till företag i ”Corona-tider” eller till exempel hur du kan ställa om i krisen eller gör om du vill skjuta på amorteringarna på dina lån? Då kan du lyssna på våra experter som ger dig som företagare tips på hur du kan göra och vilket stöd det finns för dig.

Våra experter svarar på företagarfrågor

Undrar du hur det funkar med regeringens stöd till företag i ”Corona-tider” eller till exempel hur du kan ställa om i krisen eller gör om du vill skjuta på amorteringarna på dina lån? Då kan du lyssna på våra experter som ger dig som företagare tips på hur du kan göra och vilket stöd det finns för dig.