Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Företagsjuridik
Internetbank, app och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Din verksamhet
Bli företagskund

Bättre Affärer – mars 2024

Utlandsaffärer i Sjuhärad

Textilbygden Sjuhärad började med egen produktion under första halvan av 1900-talet. Under många år byggdes framgångsrika företag upp, för att sedan under 50- och 60-talet prövas hårt i tekokrisen. Produktion och fysiskt arbete byttes ut mot design och specialistkompetens, och idag är vi primärt en importerande region.

Bättre Affärer
Försäkringsgruppen - Peter Larsson och Annica Zonbrant

Ny lön?

Glöm då inte att ändra din anmälda lön inom din pensionsplan i Swedbank Försäkring. Lönen ligger till grund för pensionsavsättningar och riskförsäkringar. Den påverkar till exempel ersättningsnivån för sjukförsäkring. Därför är det viktigt att du som företagare uppdaterar pensionsplanen när lönen ändras, både när det gäller dina anställda och dig som företagare.

Behöver du hjälp med att teckna pensionsplan?

Vi stöttar framtidens företagare!

För oss på Sparbanken Sjuhärad är företagande och entreprenörskap självklart att stötta. Det gör vi också, på alla olika nivåer. Något som vi lägger särskilt vikt vid är att hjälpa och uppmärksamma de allra yngsta företagarna. Därför samarbetar vi med Ung Företagsamhet och får varje år dela ut pris till årets affärsplan på den årliga UF-mässan. Det gjorde vi också i år, där banken representerades av medarbetare från vår företagsavdelning.

Bättre Affärer
Hållbarhet

Nu kan vi redovisa Sparbankseffekten!

I slutet av förra året berättade vi om vår nya satsning Sparbankseffekten. Den gick i korta drag ut på att föreningar kunde få 250.000 kronor för energieffektivisering av sin anläggning. En vinst både för föreningens plånbok och för miljön. Vi fick massor av ansökningar, betydligt fler än vad vi hade räknat med. Därför bestämde vi oss för att skjuta till extra pengar. Från 5 miljoner som var tanken till drygt 5,7 miljoner.

Woman renovating her apartment

Deklarationstider - tips, råd och viktiga hålldatum

Dags för deklaration? Här får du som företagare tips och råd hur du ska gå tillväga och viktiga hålldatum. Lycka till!

Business woman on her way to a meeting

Skippa dina kvitton – de nya reglerna kring bokföringen

Som företagare är du ansvarig för att bokföringen upprättas enligt gällande regler, men också att den sparas på rätt sätt. Här får du veta vad som gäller nu och hur det kan se ut efter halvårsskiftet.

Tips

Nya investeringsstrategin ute nu

I vår investeringsstrategi sammanfattar vi bankens syn på makro- och marknadsläget och kommer med placeringsrekommendationer.

Skydda dig mot bedrägerier

För dig som företagare kan bedrägerier vara särskilt drabbande eftersom en bedragare som har dina personuppgifter, eller din e-legitimation, kan få tillgång både till din privata och företagets ekonomi.

Missa inte våra digitala tjänster

Mer tid för företaget. Mindre tid till administration. Med våra digitala tjänster blir din vardag enklare.

Följ oss på sociala medier

Facebook

På Facebook delar vi med oss av tips och idéer som underlättar i din vardag. Här får du också hänga med på händelser på och utanför banken.

Instagram

På Instagram vill vi inspirera till kloka val när det gäller din ekonomi. Det blir också en hel del besök på olika events och kundträffar.

LinkedIn

Vill du också jobba på Sparbanken Sjuhärad? Då borde du följa oss på LinkedIn. Här berättar vi om vardagen som anställd på banken, och lite annat såklart.

Tidigare Bättre Affärer

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du tidigare nummer av Bättre Affärer.