Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Företagsjuridik
Internetbank, app och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Din verksamhet
Bli företagskund

Bättre Affärer: Skog och lantbruk – mars 2024

Hållbarhet

Nu kan vi redovisa Sparbankseffekten!

I slutet av förra året berättade vi om vår nya satsning Sparbankseffekten. Den gick i korta drag ut på att föreningar kunde få 250.000 kronor för energieffektivisering av sin anläggning. En vinst både för föreningens plånbok och för miljön. Vi fick massor av ansökningar, betydligt fler än vad vi hade räknat med. Därför bestämde vi oss för att skjuta till extra pengar. Från 5 miljoner som var tanken till drygt 5,7 miljoner.

Deklarationstips

Dags för deklaration? Här får du som företagare tips och råd hur du ska gå tillväga och viktiga hålldatum. Lycka till!

Skogsbruk
A tractor out in the field

Håll koll på likviditeten

Efter ett minst sagt utmanande odlingsår är det många i branschen som känner oro. David Kästel, lantbruksspecialist på Swedbank, är väl medveten om de stora utmaningar som många lantbruksföretag står inför och säger så här:

– Vi finns här och kommer att göra vad vi kan för att hjälpa dem som får det tufft. Och jag vill verkligen uppmana er som anar att likviditetsproblem är på väg att inte vänta med att prata med oss. Ring direkt.

Skippa dina kvitton – de nya reglera kring bokföringen

Som företagare är du ansvarig för att bokföringen upprättas enligt gällande regler, men också att den sparas på rätt sätt. Här får du veta vad som gäller nu och hur det kan se ut efter halvårsskiftet.

Skogsbruk

Tips

Följ prisutveckling på skogs- och lantbruksprodukter

Här hittar du varje månad en rapport över utvecklingen inom skogs- och lantbrukssektorn och en analys på makronivå.

Nya investeringsstrategin ute nu

I vår investeringsstrategi sammanfattar vi bankens syn på makro- och marknadsläget och kommer med placeringsrekommendationer.

Skydda dig mot bedrägerier

För dig som företagare kan bedrägerier vara särskilt drabbande eftersom en bedragare som har dina personuppgifter, eller din e-legitimation, kan få tillgång både till din privata och företagets ekonomi.

Tidigare Bättre Affärer: Skog och lantbruk

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du alla tidigare nummer av Bättre Affärer: Skog och lantbruk.