Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Företagsjuridik
Internetbank, app och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Din verksamhet
Bli företagskund

Din verksamhet

Oavsett om det gäller att starta ett företag, driva företaget, sälja företaget eller allt som kan hända däremellan så har vi svar på dina frågor. Här hittar du inspiration och information för din verksamhet.

Hjälp i olika faser

Starta eget företag

Att starta eget företag kan kännas både roligt och svårt. Här kan du hitta inspiration och svar på det svåra. Allt från att komma igång med en affärsplan, till att välja mellan att starta eget vid sidan av jobbet eller satsa allt på det egna företaget.

Driva företag

Du kanske funderar på hur det fungerar med pension för dig som företagare? Eller för dina anställda? Om man ska äga eller leasa utrustning? Eller någon helt annan fråga som kan dyka upp.

Sälja företag

Det finns olika skäl till att företaget ska säljas och det skapar olika situationer. Kanske är på grund av generationsskifte, att personal ska ta över eller att företaget ska avvecklas.

Hållbart företagande

Hur får man företaget att bli mer hållbart? Vi ger tipsen om hur ni mäter hållbarhetsnivån, på klimatkompensering och annat man som företagare kan göra för att arbeta mer hållbart.

Typ av verksamhet

Skog och lantbruk

Vi har produkter, tjänster och ett brett nätverk för dig inom skog och lantbruk.

Föreningar

Vi är stolta över att vara en del av Sveriges föreningsliv. Vi samarbetar med föreningar, klubbar och andra partners för att stödja och utveckla föreningslivet.

Stiftelser

Vi hjälper dig med att bilda alla former av stiftelser, och med kapitalförvaltning och administration.

Stora företag och institutioner

Vi erbjuder skräddarsydda råd och enkla, effektiva lösningar för din organisation.

Senaste artiklarna

 • Vanligaste bedrägerierna - så skyddar du som företagare dig

  När det kommer till bedrägerier går inte företagare förskonade från försök. Vi har listat de tre vanligaste bedrägerierna – och berättar hur du kan skydda dig!

  Vanligaste bedrägerierna för företagare
 • Så lyckas du med försäljning av gårdsprodukter

  Drömmer du om att komma igång med gårdsförsäljning och på så vis kanske trygga en inkomst? Intresset för lokalproducerat är stort, så idén är god. Men se till att ha en plan från start för vem som ska köpa dina produkter. Här får du tips om hur du kan få det att funka.

  Gårdsförsäljning – så kan du få det att lyckas
 • Så kan du finansiera företaget och dina investeringar

  Här går vi igenom hur banken kan hjälpa ditt företag med rätt finansiering, och tittar närmare på alternativen för finansiering av företag som finns för just nu. Frida S Söderlind, som är ansvarig för företagserbjudande på Swedbank delar med sig av sina tips.

  Tips på olika sätt att finansiera ditt företag
 • Är du både företagare och anställd?

  Företagare eller anställd? Varför välja? Fler och fler har insett fördelarna med att kombinera en anställning med att vara egen företagare. Kombinationen kan vara en lysande lösningen – men det finns en del ekonomiska fallgropar.

  Är du både företagare och anställd?
 • För sjuk för att jobba? Så här funkar sjukskrivning

  Precis som alla andra som har inkomster av sitt arbete har du som företagare rätt till sjukpenning om du blir sjuk. Reglerna ser olika ut beroende på om du har enskild firma eller aktiebolag. Här får du veta vad som gäller.

  Så funkar sjukskrivning för egenföretagare
 • Så tryggar du som företagare din pension

  Företagare behöver ta ett betydligt större ansvar för sin pension än anställda. Men många vet inte hur pensionssystemet fungerar. Och den okunskapen riskerar att leda till att många företagare får små marginaler som pensionärer.

  Trygga din pension som företagare

Så fixar du likviditeten

Råvarubrist, prisökningar, räntehöjningar och osäkerhet. Att ha pengar i kassan är viktigare, och svårare, nu än på länge. Här är tipsen som hjälper dig att få ett bra kassaflöde.

Mid adult businessman standing in office