Hoppa till huvudinnehåll

Ung Företagsamhet

Prova livet som företagare. Hos Sparbanken Sjuhärad kan du prova på att vara företagskund utan avgift.

Two young adults pays with smart watch

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs! Därför samarbetar Swedbank och sparbankerna med Ung Företagsamhet - UF - och lär unga om entreprenörskap.

Så blir du UF-kund hos oss

 1. Håll konstituerande styrelsemöte

  På det konstituerande mötet sätter ni upp UF-företagets ”spelregler” och väljer firmatecknare. Använd mallarna för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar. Läs mer om konstituerande mötet och firmateckning

 2. Skriv ut registreringsbevis

  När UF-företaget är registrerat går ni in på ungforetagsamhet.se och hämtar registreringsbeviset från er företagsprofil. Detta bifogas i ansökan.

 3. Godkännande av omyndig

  Om någon i UF-företaget är omyndig och ska använda bankens produkter och tjänster ska den omyndiges förmyndare skriva under blanketten Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande.

 4. Fyll i ansökan

  Fyll i formuläret Ansökan ny företagskund - UF-företag så att vi kan förstå er verksamhet och UF-företagets behov av banktjänster.

 5. Möte med banken

  När vi tagit emot ansökan och relevanta underlag kontaktar vi er för att boka ett möte på ert lokala bankkontor.

Frågor och svar om UF

Här hittar du mer bra info för ditt UF-företag

Film: Hur startar ni ert UF-företag?

Film: Tips från UF-företagare

Glöm inte juridiken

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Är någon av er omyndig och vill använda bankens produkter och tjänster? I så fall ska förmyndare/ vårdnadshavare fylla i blanketten ”Godkännande av avtal för omyndiga avseende UF-företagande”.

Ungdomserbjudande

Man behöver inte vara privatkund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men läs gärna mer om våra ungdomstjänster och erbjudanden.

Om Ung Företagsamhet

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. De finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och många lokala föreningar. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan.