Sparbanksstiftelsen Sjuhärad har sedan starten 1998 delat ut över 260 miljoner kronor till mottagare i Borås, Mark, Svenljunga och Bollebygd. Projekten som tilldelats pengar finns inom kategorierna idrott, kultur, näringsliv, utbildning och forskning. Det senare är den kategori som under åren stöttats med mest pengar och särskilt är det Högskolan i Borås som varit mottagare.

- Forskning är viktigt inte bara för Sjuhärad utan för hela regionen. Den resa som Högskolan i Borås har gjort som lärosäte, med dagens tydliga forskningsområden är inte bara imponerande. Det har också satt vår bygd på kartan, inte minst när det gäller smarta textiler samt resursåtervinning, säger Nadja Bengtsson – VD på Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Pengarna som återinvesteras i samhället kommer från den vinst som Sparbanken Sjuhärad gör. Ju bättre det går för banken, desto mer pengar kan delas ut till bygden. När det gäller forskning delas det i år ut totalt 1 131 000 kronor till sju projekt med olika inriktningar.

- Här finns många spännande projekt och spännvidden bland ansökningarna visar vilken akademisk bredd och höjd det finns på Högskolan i Borås. Bland projekten som tilldelas stöd finns både frågor med internationell prägel, men också lokala utmaningar som samverkan vid översvämningar i Sjuhärad. Vi är stolta över att kunna vara med och bidra till Sjuhärads utveckling på det här sättet. Tillsammans utvecklar vi Sjuhärad, säger Nadja Bengtsson.

Spela filmen för att se vilka projekt som får stöd!