Om rollen

Sparbanken Sjuhärad är Sveriges näst största fristående Sparbank och vi strävar efter att vara den ledande aktören i Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga kommun. Vi eftersträvar långsiktiga kundrelationer och arbetar lösningsorienterat genom att anpassa vårt erbjudande efter kundens behov och förväntningar. Inom företagsmarknaden arbetar företagsrådgivare, kundstöd och specialister inom Cash Management, utlandsaffärer och juridik, totalt ca 40 medarbetare.

Då vår nuvarande företagsmarknadschef går vidare till rollen som VD i banken söker vi en person som brinner för att utveckla och ansvara för vår affärsutveckling inom företagsmarknaden. Du har det övergripande resultatansvaret för företagssidan i banken med en affärsvolym på 26 miljarder och med en marknadsandel på 40%. I rollen ingår att driva bankens företagsmarknad genom aktiviteter, analys av affärsläget och uppföljning. Du arbetar strategiskt med att utveckla arbetssätt och söka nya perspektiv och idéer för att identifiera förbättringsåtgärder för att utveckla företagsaffären. Tillsammans med medarbetarna formar du nätverk och relationer med kunder och samarbetspartners för att skapa nya affärer. Du utgår från bankens huvudkontor i Borås och rapporterar till VD och är en del av bankens ledningsgrupp. I rollen ingår personalansvar och som ny chef i Sparbanken Sjuhärad får du ett skräddarsytt ledarskapsutvecklingsprogram för att bli en del av vår ledarskapskultur.

Vem är du?

Du har en gedigen erfarenhet av ledarskap och kunskap kring företagsaffärer och affärsutveckling. Som person ser du till helheten och kan prioritera utifrån övergripande strategier för att utveckla organisationen. Vi ser att du har ett intresse för att förstå kundernas mål och prioriteringar och tillämpar kunskapen genom att ständigt utveckla kunderbjudandet. Du drivs som ledare av att utveckla medarbetare för att få fram det bästa hos varje enskild individ.

Utbildning och erfarenhet

  • Akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi eller annan likvärdig kompetens
  • Hög kompetens kring kredit och företagsrådgivning i bank eller liknande position
  • Ledarskapserfarenhet
  • Swedsec rådgivar- och bolånelicens

Ytterligare Information

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du VD Petter Hedihn 033-16 68 25 eller HR-chef Ulrika Jansson 033-16 68 58.

Ansökan

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan, tillsammans med CV och personligt brev som du skickar till personal@sparbankensjuharad.se senast den 2020-04-17.