Om rollen

I rollen som Bolagsjurist arbetar du som ett stöd för bankens samtliga affärsområden genom att arbeta verksamhetsnära. Du bevakar och agerar på förändringar i lagstiftning och myndighetsförordningar avseende bank och finans, värdepapper och försäkringsförmedling. Vi har korta beslutsvägar och du kan därför genom att arbeta nära verksamheten implementera förändringar på ett effektivt sätt. Du ansvarar för att berörda kollegor erhåller information och eventuell utbildning. Vidare hanterar du tillståndsfrågor och rapportering till berörda myndigheter. Du upprättar och förhandla om avtal med olika parter. Och arbetar med bankens styrande dokument.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på bankens huvudkontor i Borås.

Vem är du?

Som person är du prestigelös och har lätt för att samarbeta med människor genom att du bygger relationer och skapar förtroende. Du kan förklara komplexa juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt och har en god kommunikationsförmåga i både tal samt skrift. Vi ser att du har ett stort eget driv och att ditt arbetssätt karakteriseras av initiativtagande och du adderar värde för organisationen i de uppgifter du tar dig an. Du har även förmågan prioritera, bedöma och analysera frågeställningar samt har ett affärsfokus i allt du gör.

Utbildning och erfarenhet

  • Juristexamen.
  • Minst fem års erfarenhet från en likvärdig roll.
  • Erfarenhet av liknande roll inom finansiell verksamhet.
  • Ledarskapserfarenhet är meriterande.

Ytterligare Information

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du VD Petter Hedihn på 033-16 68 25.

Ansökan

Låter tjänsten intressant? Skriv en motivering till varför du passar för rollen och bifoga CV. Skicka till senast den 6 oktober.

Urval sker löpande.