Arbetsbeskrivning

Du tillsammans med dina kollegor i gruppen kommer att ansvara för att utföra bankens operativa aktiviteter kring KYC och AML. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat kundriskanalyser av så väl privat- och företagskunder, hantering av transaktionsförfrågningar, undersökningar relaterade till betalningsursprung, manuella kontroller samt att bistå med specialkunskaper och utbildning.

Din kompetens och erfarenhet inom AML/KYC är viktig och du kommer tillsammans med övriga i gruppen att arbeta för en effektivisering av våra AML/KYC-processer. Du som söker har en stark egen drivkraft och förmåga att arbeta analytiskt och strukturerat.

Tjänsten ger en spännande möjlighet att tillsammans med dina kollegor främja såväl regelefterlevnad som affär. Då gruppen håller på att skapas kommer du också att ha en viktig roll vid implementering av nya arbetssätt och processer. Den här tjänsten passar dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att lära nytt och utvecklas.

Utbildning och erfarenhet

  • Akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi alternativt juridik eller likvärdig kompetens.
  • Arbetslivserfarenhet från finansiell sektor är meriterande.
  • Intresse av regulatoriska frågor, intern styrning och kontroll.
  • Vana av att hantera arbete som innefattar strukturering/analys av stora mängder information.
  • Goda kunskaper i Excell är meriterande

Ytterligare information

Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig chef för AFC Lucja Wägander, 033-16 68 67.

Din ansökan

Ansökan, tillsammans med CV och personligt brev skickar du till senast tisdagen den 7 januari. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

 

Om Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad AB (publ) är den näst största fristående sparbanken i Sverige med cirka 160 anställda. Bankens verksamhetsområde utgörs av kommunerna Borås, Bollebygd, Mark och Svenljunga där banken har en mycket stark ställning på såväl privat- som företagsmarknaden. Banken är majoritetsägd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och har även Swedbank AB (publ) och Vinstandelsstiftelsen Sporren som delägare. Stiftelsens främsta uppgift är att vara en långsiktig och stabil ägare till Sparbanken Sjuhärad och att stärka bankens konkurrenskraft. Stiftelsen delar årligen ut bidrag inom kategorierna forskning/utbildning, näringsliv, kultur och idrott