Hoppa till textinnehållet

Vanliga frågor och svar från företag

En kvinna lyssnar fokuserat på vad en man berättar, de sitter vid ett matbord med andra

Frågor om Swish för företag, priser, engagemangsbesked eller bankgiro? Här finns svaren på de vanligaste frågorna från företag.

Svaren på de vanligaste frågorna från företag

 • På grund av rådande omständigheter har vi just nu långa hanteringstider vilket innebär att vi behöver prioritera våra befintliga kunder. För dig som vill ansöka om att bli kund hos oss är det därför långa väntetider.

  Utöver det beror det på om allt underlag som behövs är inskickat och hur komplext ärendet är. Är handlingar och formalia korrekta går det snabbare än om komplettering behövs.

  Under tiden vi handlägger ditt ärende kan vi inte svara på hur lång tid det tar eller svara på enskilda frågor i ärendet.

  Vid ofullständiga ansökningshandlingar kan vi inte hantera din ansökan. Vi kan då skicka tillbaka ansökan för komplettering eller avslå ansökan. Det finns inga garantier att du blir föreningskund hos oss när du har skickat in ansökan.

  Gå in här för att läsa mer om vad du behöver göra för att bli föreningskund

 • Vårt erbjudande till enskilda företagare är tre olika paket, där bland annat bankgiro ingår. Men först behöver du registrera din enskilda firma hos Skatteverket för att få en F-skattsedel (eller FA-skattsedel). Du behöver därefter fylla i en Ansökan ny företagskund digitalt och så kommer vi kontakta dig när vi gått igenom er ansökan alternativt behöver mer kompletterande information eller underlag för att förstå verksamheten som ska startas. Mer information om våra företagspaket

 • För att skaffa denna tjänst behöver ni kontakt banken. Ni når oss på 033-10 50 60 eller . Mer information om Swish företag

 • Företagets behörighetsadministratör kan lägga till en ny företagsanvändare direkt i internetbanken via menyn "Användare och behörigheter" och klicka på ”Lägg till ny användare”. Möjligheten att lägga till ny användare finns i båda versionerna av internetbanken. Som ett sista steg slutsigneras avtalet av firmatecknare. Den nya användaren kan sedan tilldelas olika behörigheter, även det görs direkt i internetbanken. Mer information om hur du går till väga

 • Engagemangsbeskeden hittar du under ”Dokument” i nya versionen av internetbanken företag och under ”Elektroniska dokument” i tidigare versionen av internetbanken företag. Så här gör du för att beställa ett nytt engagemangsbesked

 • Återrapporteringen finns under ”Dokument” i nya versionen av internetbanken företag och under ”Elektroniska dokument” i tidigare versionen av internetbanken företag.