Hoppa till huvudinnehåll

Intervju med Peter Larsson

Försäkringsgruppen - Peter Larsson

Vi är stolta över den lokala expertis vi kan erbjuda våra kunder. Inte minst försäkringar där Peter Larsson är en av våra specialister på området.

Och inte enbart för att han har arbetat på Sparbanken Sjuhärad sedan 2005 utan också för att han har ett genuint engagemang att hitta den bästa lösningen för dig som kund. När Peter inte grottar ner sig i försäkringsfrågor är han och hustrun gärna ute i trädgården och fixar med huset i Sandared eller stugan i Varberg. Eftersom barnen är utflugna sedan många år finns det även mycket tid för träning och några rundor på golfbanan.

Så Peter - vad gör du i din roll som försäkringsspecialist?

Jag hjälper våra större företagskunder att sy ihop ett försäkringspaket för både ägaren själv och de anställda i bolaget. Upplägget anpassas till företaget huruvida det omfattas av kollektivavtal eller inte. Arbetet görs i nära samarbete med bankens privatrådgivare, Private Banking-rådgivare och företagsrådgivare. Jag sköter också den löpande uppföljningen av bankens större försäkringskunder.

Vi har också en mäklad försäkringsaffär som innefattar kunder som har sina pensions- och försäkringslösningar i annan bank eller försäkringsbolag. Detta hanterar jag med hjälp av en skötselfullmakt som innebär att jag får tillgång till kundens försäkringsengagemang hos andra försäkringsbolag och banker. Jag hjälper även kunder som vill teckna traditionellt förvaltad försäkring i Skandia och Folksam.

Vad är det bästa med att arbeta på Sparbanken Sjuhärad?

Sparbanken Sjuhärad är en etablerad och lokal bank som dom allra flesta både känner till och vet var vi finns. Jag tycker man kommer nära vårt lokala näringsliv och känner att man får vara en del av det som händer och sker i vårt område. Vi finns på flera orter i Sjuhärad och kommer därför nära våra kunder. Det är också roligt att dom flesta kunder jag möter har en positiv bild av banken.

När är jobbet som bäst?

Det är när vi samarbetar och tillsammans hittar den bästa lösningen för kunden. Gemensamma kundmöten är oftast dom möten som blir bäst. Vi både lär oss av varandra och kunden känner att vi är ett helt team bakom som hjälper just den kunden. Det är också viktigt att kunna möta kunden på våra olika kontor och samtidigt få träffa ännu fler kollegor.

Slutligen – har du några aktuella nyheter eller tips inom försäkringsområdet?

Jag skulle vilja passa på att lyfta och berätta om möjligheterna som finns att flytta hela eller del av sitt pensionskapital till Swedbank försäkring. På så vis har du som kund lättare att både överblicka och se ditt pensionskapital när helheten finns i internetbanken hos oss. Hör gärna av dig om du vill ha en genomgång och få koll på ditt pensionskapital.