Hoppa till textinnehållet

Ung Företagsamhet

Framtidens entreprenörer finns bland dagens unga och det behövs många nya företagare och företagsamma medarbetare för att säkra Sveriges tillväxt.

Det här ingår i det avgiftsfria UF-erbjudandet

Checklista: Så här blir ni UF-kund i banken

 1. Håll konstituerande styrelsemöte

  På det konstituerande mötet sätter ni upp UF-företagets ”spelregler” och väljer firmatecknare. Använd mallarna för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar. Läs mer om konstituerande mötet och firmateckning

 2. Skriv ut registreringsbevis

  När UF-företaget är registrerat går ni in på ungforetagsamhet.se och skriver ut registreringsbeviset från er företagsprofil.

 3. Godkännande av omyndig

  Om någon i UF-företaget är omyndig ska den omyndiges förmyndare skriva under blanketten Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande.

 4. Fyll i ansökan

  Fyll i formuläret Ansökan ny företagskund - UF-företag så att vi kan förstå er verksamhet och UF-företagets behov av banktjänster.

 5. Möte med banken

  När vi tagit emot ansökan och relevanta underlag kontaktar vi er för att boka ett möte på ert lokala bankkontor.

Utskriftsvänlig checklista (pdf)

 

Lite juridik

Ett UF-företag är inte en egen s.k. juridisk person. Det innebär att ni som medlemmar i UF-företaget är ­personligt ansvariga för alla avtal som ingås för UF-företaget. Då omyndig inte själv kan ingå avtal med ­banken är rekommendationen att firmatecknare för företaget och användare av företagets tjänster är myndiga. 

Vi på Sparbanken Sjuhärad önskar er lycka till som företagare! Har ni frågor eller funderingar? Skicka ett mejl till uf@sparbankensjuharad.se

Hur startar ni ert UF-företag?

Information inför 2020/2021

Tips från UF-företagare

Tips från UF-företagare

Ungdomserbjudande

Du behöver inte vara kund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men läs gärna om våra tjänster och erbjudanden.